Gipsvezelplaten van Fermacell

Universele bouwplaat voor wanden en plafonds.

 

Fermacell is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. Fermacell bestaat uit gips en papiervezels, zonder gebruik van bindmiddel. 

Fermacell is volledig vezelversterkt. Door de homogene structuur is het bijzonder stabiel en bestand tegen hoge mechanische belasting. Het is bij uitstek geschikt voor ruimten binnenshuis met een wisselende luchtvochtigheid,zoals de badkamer en de keuken. 

Fermacell-gipsvezelplaten kunnen door ritsen, breken, zagen, frezen, boren zonder speciale werktuigen worden bewerkt. Het voegen gebeurt door lijmen of plamuren. Op de Fermacellgipsvezelplaat kunt u de meest verschillende oppervlaktebehandelingen toepassen: verf, behangpapier, dun tructuurpleister, tegels enzovoort.

De gipsvezelplaten van Fermacell zijn leverbaar met afgeschuinde kanten. Ze hebben over een gebied van circa 40 mm een verdiept gedeelte. Tweederde van de bevestigingsmiddelen wordt aangebracht in het ‘AK-gebied’. Met het afgipsen van de voeg wordt daarmee dus ook in één keer tweederde van de af te werken bevestigingsmiddelen weggewerkt.

De gipsvezelplaat met afgeschuinde kant wordt gebruikt om binnenwanden, plafonds en aftimmeringen af te werken.